Drejargatan – En fantastisk villarenovering

Drejargatan - En fantastisk villarenovering

Hej där, det är Martin från Rosasågen, och idag har jag en riktig godbit för er – en djupdykning i projektet Drejargatan villarenovering. För er som drömmer om att förvandla er villa till något riktigt speciellt, häng med. Jag kommer att bryta ner allt steg för steg, från rivning av gamla ytskikt till den glamorösa finalen med ett splitternytt badrum och kök. Håller ni med om att en bra renovering är som en god bok – varje kapitel bygger på det förra?

Steg 1: Rivning av alla ytskikt

Vi började med det som i mångt och mycket är som att slå upp första sidan i en spännande roman – rivningen av alla ytskikt. Ut med det gamla, in med det nya, som man säger. Tapeter, golv, lister, ja, allt revs bort till stommen. Det låter kanske som en destruktiv början, men i själva verket är det som en nystart. Det är i denna fase som man ofta hittar eventuella dolda problem som fukt eller mögel, vilket är en viktig del av processen.

Steg 2: Badrummet

Efter att ha fått en ren canvas att jobba på, var det dags för nästa steg: badrummet. Badrummet är som hjärtat i en villa; det måste fungera och se bra ut. Vi valde att gå med stilrena plattor från golv till tak, med en duschvägg i glas för att öppna upp utrymmet. Infällda LED-lampor gav det där lilla extra, och vi installerade en golvvärme som skulle få även den mest morgontrötta att vilja stiga upp ur sängen. Känner ni värmen?

Steg 3: Köket

Nästa kapitel i vår renoveringsbok var köket. Om badrummet är hjärtat, då är köket själen. Vi valde att installera en köksö för att skapa en social yta där familj och vänner kan samlas. Vitvarorna var av rostfritt stål och gav ett modernt och rent intryck. Och inte att förglömma – en vinhylla byggdes in i väggen för den som gillar ett glas eller två. Inte illa, eller hur?

Steg 4: Golven

När det kom till golven, beslutade vi oss för att gå med en kvalitetsparkett som sträckte sig genom hela huset för att skapa enhetlighet. Att välja rätt golv är som att välja rätt skor – det sätter tonen för hela outfiten, eller i det här fallet, hela huset.

Steg 5: Skräddarsydda Löningar

Platsbyggda hyllor, garderober och till och med en trapp var nästa steg. Vi ville att allt skulle vara skräddarsytt för att maximera utrymmet och skapa en personlig touch. Visst är det fint när allt passar som handen i handsken?

Steg 6: Sista touchen

Sist men inte minst var det dags för den sista touchen. Ljussättning är som pudret på ett redan perfekt smink – det framhäver och fulländar. Vi installerade smarta ljuslösningar som kan kontrolleras via en app, för att kunna ändra atmosfären i huset med ett knapptryck.

Kostnad och Tidsram

Ni undrar säkert vad detta kostar? Allt beror på materialval och arbetskostnader, men för detta projekt landade vi på runt 1,5 miljoner SEK. Tidsramen? Om allt går som smort, räkna med 3-6 månader.

Så där har ni det, en fullständig guide till hur vi förvandlade en daterad villa till en modern pärla. Känner ni er inspirerade att ta tag i ert eget projekt nu? Jag hoppas det, för om renovering var en bok, skulle varje projekt vara en egen genre, och jag kan inte vänta med att höra vilken genre ert projekt blir. Lycka till!

Kontakta oss så hjälper vi dig med en offert

Aktivera JavaScript i din webbläsare för att slutföra detta formulär.
Hur vill du bli kontaktad

Skriv ett svar eller en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *