Sankt Erikgatan – Lägenhetsrenovering

Sankt Erikgatan - Lägenhetsrenovering

Jag är Martin från Rosasågen, och jag kommer att dyka ner i detaljerna kring denna totalrenovering. Att jobba med sekelskifteslägenheter är som att hålla i en pensel i en konstnärs hand – varje drag är medvetet, varje detalj är planerad. Så, häng med när jag går igenom hur vi har förvandlat denna lägenhet till en modern pärla utan att förlora dess historiska charm.

Ett Golv Att Älska: Fiskbensparkett

Låt oss börja med golvet. Varför valde vi fiskbensparkett, undrar du? Jo, det är en klassiker. Fiskbensparketten är som den perfekta inledningen på en roman; den sätter tonen för hela berättelsen. När du stiger in i lägenheten är det som att kliva in i en annan era. Men det är inte vilken era som helst; det är en era där gammalt möter nytt i en förtjusande dans.

Köket: En Svensk-Modern Fusion

Ah, köket – hjärtat i varje hem. Här kombinerade vi det bästa från två världar: stommar från Ikea och luckor från Decoform. Ikea är inte bara en kostnadseffektiv lösning, det är en smart en. Det låter oss lägga mer fokus på de små detaljerna, som de vackra Decoform-luckorna. Resultatet? En blandning av traditionell svensk design och modern effektivitet. Hur fantastiskt är inte det?

Det Ligger i Detaljerna: Decoform Luckor

Små detaljer gör stora skillnader. Det är som att sätta på ett par manschettknappar till en redan stilig kostym; det fulländar looken. Decoform har även levererat luckor till sovrummet och hallen, vilket bidrar till att hela lägenheten flödar i en harmonisk samklang av stil och funktion.

De Osynliga Detaljerna: El och Ytskikt

Ja, det finns inget sexigt med kablar och eldosor. Men här handlar det om att inte förstöra den estetiska upplevelsen. All el har dolts på ett sådant sätt att du inte skulle kunna gissa var den är. Det är som den där basisten i ett rockband – du märker inte alltid av honom, men utan honom skulle allt falla samman.

Slutsats: En Balansakt Mellan Gammalt och Nytt

Denna renovering har varit som att regissera en film där skådespelarna är från olika tidsperioder men alla spelar i perfekt harmoni. Det gamla och det nya kompletterar varandra på ett sätt som får tiden att stanna. Vi har lyckats återskapa sekelskiftets charm samtidigt som vi har infört dagens moderniteter. Det är som att dricka ett årgångsvin i en modern vinglas – en oförglömlig upplevelse.

Rosasågen strävar efter att skapa hem som är mer än bara fyra väggar och ett tak. Det är platser där du kan känna historiens vingslag samtidigt som du njuter av dagens bekvämligheter. För det är i den balansen som magin händer.

Tack för att du tog dig tiden att dyka ner i detta fantastiska projekt med mig! Har du några funderingar eller vill du prata mer om det? Tveka inte att höra av dig, jag skulle älska att höra dina tankar!

Har du frågor? Vill du veta mer? Tveka inte att kontakta oss. Det är sånt här vi brinner för, och vi skulle älska att få chansen att göra din vision till verklighet.

Kontakta oss så hjälper vi dig med en offert

Aktivera JavaScript i din webbläsare för att slutföra detta formulär.
Hur vill du bli kontaktad

Skriv ett svar eller en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *