Sekelskiftesrenovering på Döbelnsgatan: En Sammanslagning av Historia och Modernitet

Sekelskiftesrenovering på Döbelnsgatan: En Sammanslagning av Historia och Modernitet

Sekelskifteslägenheter har en alldeles särskild charm, eller hur? De höga taken, de detaljerade stuckaturerna och den allmänna atmosfären av elegans. Men att renovera en sådan pärla är inte bara en teknisk utmaning; det är som att vara en kurator för en tidsresa. Målet med vår renovering av denna 110 kvadratmeter stora lägenhet på Döbelnsgatan var just det – att återinföra den sekelskiftesglamour som tiden hade slitit på, samtidigt som vi införlivade moderna inslag.

Ett Golv Att Förälska Sig I: Fiskbensparkett

Vi började med golvet. Och här tänkte vi fiskbensparkett. Varför? För det första är det otroligt vackert. För det andra är det en klassiker som verkligen ger den där känslan av tidlös elegans. Golv är som scenen i ett teaterstycke; det sätter tonen för allt annat.

Köket: En Mix av Ikea och Decoform

Ingen lägenhetsrenovering är komplett utan ett fantastiskt kök, eller hur? Vi valde att gå med stommar från Ikea. Nu tänker ni kanske, ”Ikea? På en sekelskiftesrenovering?” Men låt oss inte glömma att Ikea är svenskt och att de faktiskt erbjuder robusta och funktionella lösningar. För att inte tala om kostnadseffektiviteten. Luckor från Decoform kompletterade stommar perfekt, och tillsammans skapade de en harmonisk balans mellan det klassiska och det samtida.

Allt Är I Detaljerna: Decoform Luckor i Sovrum och Hall

Decoform fortsatte att imponera genom att också leverera luckor till alla sovrum och hallen. Det här är små detaljer som många kanske inte lägger märke till direkt, men som skapar en känsla av helhet och lyx.

Gömma Men Inte Glömma: El och Ytskikt

Att renovera en sekelskifteslägenhet innebär också att man måste hantera element som kanske inte är lika glamorösa som fiskbensparkett och köksluckor. Jag talar om el och ytskiktsrenoveringar. All el har spårats in och dolts, vilket är viktigt för att inte störa den visuella estetiken. Man vill ju inte ha kablar och dosor som drar bort uppmärksamheten från den vackra inredningen.

Slutsats: En Resa i Tid och Stil

Renoveringen av denna lägenhet på Döbelnsgatan har varit en fantastisk resa. Inte bara har vi lyckats återskapa den sekelskiftescharm som tidigare fanns, men vi har också lyckats införa moderna element som gör livet enklare och vackrare.

Vilken fantastisk kombination, eller hur? Och det är just det som Rosasågen strävar efter i varje projekt vi tar oss an: att hitta den perfekta balansen mellan det gamla och det nya, mellan estetik och funktionalitet. För i slutändan handlar det om att skapa ett hem där man både kan känna historiens vingslag och samtidigt njuta av dagens bekvämligheter.

Tack för att du tog dig tiden att läsa om detta spännande projekt! Har du frågor eller funderingar? Tveka inte att höra av dig!

Kontakta oss så hjälper vi dig med en offert

Aktivera JavaScript i din webbläsare för att slutföra detta formulär.
Hur vill du bli kontaktad

Skriv ett svar eller en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *